Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Få bussar till ”Annersia” drabbar barnen

”Annersia” är ett attraktivt område med hög inflyttning.

Vi är en stadsnära bygd med bara kilometrar till Östersunds centrum. Trots det är det väldigt få som åker buss! Varför? Jo, det går så få bussar så man tänker inte ens tanken att det är ett alternativ. Vi måste bryta den trenden! Det enda sättet är att öka antalet bussturer och se till att nå ut till alla boenden i området att nu finns alternativet buss även för oss. Några som drabbas hårt av detta är barnen på Böle Byskola de har ingen skolskjuts, då kommunen inte kostar på det på barn som går på friskolor.

De som kommer från Slandromshållet kan inte åka buss till skolan, varken dit eller hem utan att behöva gå från/till brofästet i Sandviken. Barn som kommer från Frösön och Orrviken har inga bussturer som passar, varken till eller från skolan.

Enligt nya turlistan har Z-länstrafiken strukit turen Orrviken-Östersund, som tidigare gick 14.10 förbi skolan. Inte ens om man springer till Södra-brofästet hinner man med buss 111 till Östersund, den går 14.10 från bron, skolan slutar 14.00. Nästa buss går 15.20!

Vad grundas tidtabellerna på? Finns det möjlighet att samarbete med oss på ”Annersia” för att få turer efter våra önskningar?

Det har varit mycket folk på bussen 14.10 från Orrviken, varför ta bort den?

Vid sök på internet efter buss Östersund-Böle, får jag ett förslag på ”avgång Östersund 07.13 byte i Svenstavik för ankomst Böle 09.34”. En restid på över 2 timmar för 5 km. Vem åker den turen? Det känns som ett hån. Nästa buss går kl. 11.30! Böle Byskola, har 102 elever och 17 anställda, det skulle verkligen uppskattas om det fanns bussar att åka med till och från skolan.

Lena Hansson Cederwall och Eva-Märet Nordenberg

J Vad grundas tidtabellerna på? Finns det möjlighet att samarbete med oss på ”Annersia” för att få turer efter våra önskningar?

Lena Hansson Cederwall, Eva-Märet Nordenberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel