Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Få anmälda till filmtävling

/
  • Lars Lind gjorde Kents nya musikvideo till låten ”Vy från ett luftslott” förra året. I morgon tävlar han, Erik Lind och Kajsa Engdahl i Filmsparken med kortfilmen ”Bedhead.”  Foto: Henrik Flygare

Färdig film och skapande av ny film. Helgen på Bio Regina är vigd åt Filmsparken och Noomaraton .

Annons

Tidigt på lördag morgon startar filmtävlingen Noomaraton i Bio Reginas lokaler. Men under torsdagen var det ovanligt få anmälda. Stefan Ek, filmkonsulent vid Filmpool Jämtland, säger att det är svårt att spekulera i varför och hoppas att det beror på att folk brukar anmäla sig in i det sista.

– Jag sitter här och är nervös. Vi brukar ha åtta lag vid det här laget, men nu är det bara tre lag på gång.

Tävlingen, som i år firar tio år, går ut på att göra en film på 24 timmar. Varje lag tilldelas vid startskottet ett ämne, tre platser och tre föremål, som ska finnas med i filmen. Stefan Ek tycker inte att man behöver vara någon filmexpert för att delta.

– Vi har märkt att det är vissa som är med bara för att de gillar att vara vakna i 24 timmar och späka sig. Så tävlingen är prestigelös på ett sätt, säger han.

Totalt nio län är med och tävlar. Vinnarna får åka till finalen på Filmhuset i Stockholm den 26 september.

I morgon kväll genomförs också Filmsparken, den regionala uttagningen till Novemberfestivalen. Tre lokala kortfilmer visas på Regina:

”Kaos”, av Robin Kelloniani, från Hammarstrand, ”Spillror”, regisserad och skriven av Kirke Ailio Rodwell, och ”Bedhead” av Lars Lind, Erik Lind och Kajsa Engdahl, från Östersund, som vann popgruppen Kents musikvideotävling förra året.

Novemberfestivalen är en filmfestival för oetablerade filmare som hålls i Trollhättan.

Annons