Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

(F)oootroligt dåligt

The Fooo

Var: Stortorget

När: Lördag, 19.45

Betyg: 1

Konserten inleds med ett rent dansnummer. Finska breakbeatgruppen Bomfunk MC's 90-talshit "Freestyler". Det är höjdpunkten på konserten och därifrån går det utför.

The Fooo kommer in på scenen på en platå bestående av stora klossar som också fungerar som gigantisk teveskärm.

Deras andra nummer är hiten "Man over board". En låt som handlar om att någon ramlat i sjön. I bästa fall en (långsökt) aforism för att bli förälskad. I värsta fall ett hopplöst pekoral.

Sedan kommer kvällens första mellansnack som sedan upprepas ett par gånger på samma tema: "Mår ni bra", "ni ser bra ut" och "vi är så glada att vara här".

Inget onödigt filosoferande alltså. Men det verkar falla den stora majoriteten av publiken i smaken. En publik som domineras av tjejer i yngre tonåren och barnfamiljer.

Som tredje nummer kommer The Fooos genombrottslåt "Kangaroos". En låt om att man inte ska trampa på deras nya fina märkesskor. Likt de andra låtarna är den rejält autotunad (Autotune, ett datorprogram som fixar till falska toner).

Det hjälper inte. Vid några tillfällen under konserten så slinter falsksång igenom den annars kompakta autotunade ljudväggen.

Förutom dansinledningen så är "Whistle" det nummer som är mest minnesvärt. En trallvänlig sommarlåt med Oscar Enestad på gitarr (enda tillfället under konserten som man har instrument på scenen, i övrigt är all musik förprogrammerad).

The Fooo gör sitt bästa. Men det räcker inte. Det är lite för opersonligt, lite för dålig dans och lite för mycket falsksång.

Som fenomen är The Fooo klart intressant. Men som musikalisk upplevelse lämnar det mycket att önska.

Pelle Zackrisson