Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Extra: Storsjöyran flyttar till Sundsvall

Årets Storsjöyra kommer att flyttas till Sundsvall. Den nyheten släppte gänget bakom yran sent i går kväll.

Anledningen är ett samgående med gatufesten i Sundsvall och det är ekonomiska skäl som ligger bakom flytten.

– Det här är förstås årets skräll i länet, säger Yrangeneralen Lars Sillrén. Under rådande lågkonjunktur är det här den enda chansen att åter få Storsjöyran lönsam.

Lasse Sillrén berättar att det har varit långa förhandlingar med gatufesten i Sundsvall om ett samgående och sent under söndagskvällen blev det hela klart.

Både Yran och Gatufesten ska hålla till på ett område strax intill Birsta, inte långt från Ikea och allt är redan klart med markägare och Sundsvalls kommun.

– Nu är den stora ängen lite sank på vissa ställen, men vi kommer att hinna med att dika ut den så att det inte ska bli någon lervälling i området.

• Är det här en engångsföreteelse eller blir samgåendet permanent?

– Vi räknar med att Yrans nya festplats kommer att vara i Birsta i fortsättningen. På sikt kan vi tänka oss att utöka samarbetet med andra festivaler i Norrland. Kanske det hela slutar med en enda stor Norrlandsfestival.

• Hur blir det med namnet Storsjöyran?

– Det är lite känsligt. Vi har inte bestämt än hur vi ska göra med det. säger Lars Sillrén.

• Hur stor publik kan ni räkna med på den nya festplatsen?

– Minst dubbelt så många som vi har i Östersund eller kanske ändå fler. Det finns mer folk att ta av i det här området än i Norrlands inland.

• Vad säger presidenten Ewert Ljusberg om samgåendet?

– Han är eld och lågor. Nu får han visa upp sig för minst 60.000 personer under lördagskvällen.

• Vad säger Anna Frisk som är din motsvarighet i Sundsvall?

– Hon är också positiv förstås. Jag pratade med henne för någon timme sedan och då tyckte hon att vi skulle ha gjort det här för länge sedan, säger Lars Sillrén.