Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Exotiskt på tallriken

Det är exotiskt på menyn i kommunens skolmatsalar den här veckan.

Lax med exotisk sötpotatis och vitlökskräm med en touch av Karibien. Tisdagens lunch på Östersunds skolor stack ut från det vanliga. Faktum är att kommunens måltidsservice gör en specialsatsning på luncherna under den här veckan – mångfaldsveckan – under ledordet "Exotiska dofter".

Skolkockarna har sedan i våras provlagat massor av maträtter som inte bara ska smaka gott och vara näringsrik utan även fungera att laga för tusentals elever.

– I vårt största kök på Sporthallen lagar vi ju drygt 2000 luncher varje dag och då måste det ara ett flyt i tillagningen, säger Evonne Kjellsdotter-Mattsson, kostchef på Östersunds kommun.

Det blev både ris och ros från eleverna när LT hälsade på vid lunchtid på tisdagen.

– Det här är inte så exotiskt. Jag blir imponerad av de som gör menyerna. De får in ord som gör att det låter mycket bättre, säger skidgymnasisten Zebastian Modin.

– Lax och potatisklyftor, det är absolut gott, säger skolassistenten Albin Ackerot.

Velizara Dimitrova på internationella naturvetenskapsprogrammet är nöjd tisdagens lax:

– Det var gott. Även om köttbullar är skitgott, är ju det rätt tråkigt i längden.