Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Exklusivt i LT: N.E.R.D har skaffat replokal i Östersund

Det kan bli Yranpubliken som får höra N.E.R.D:s nya, hemliga låtar för första gången. Enligt vad LT erfar har superstjärnan och musikproducenten Pharrell Williams och hans kollegor Chad Hugo och Shay Haley fått låna en replokal i Östersund.

Annons

Hiphop-electro-rock och funkstjärnorna i amerikanska Nerd är festivalens största internationella bokning i år. Bandet släpper sitt fjärde album "Instans Gratification" i september. LT:s uppgiftslämnare berättar att N.E.R.D fått hjälp med att hitta en fin lokal i Östersund där de kan repa ostört.

– Man kan anta att de ska repa in låtar inför plattan i september och sedan testa de på publiken under Yran.

Kanske är det nya låtar i stil med kultförklarade ”Lapdance” som fick censureras i Mtv för sina djärva sexanspelningar, som ska sättas. Men ett trångt kyffe på Gamla tingshuset duger knappast åt världsartisten och superproducenten Pharrell Williams som önskade ett stort, luftigt utrymme a la flyghangar. Bandet vill inte heller åka omkring i Storsjöyrans vanliga transporter utan kräver en stor Mercedes med tonade rutor inför sin ankomst.

Det sägs också råda en hård kamp om de exklusiva sviterna på hotellet där bandet ska sova sin skönhetssömn. Nerdcrewet består totalt av 20 personer och de flesta vill ha en stor säng av så kallad king size-modell, vilket skapar en del problem för personalen. Hotellet har nämligen bara queen size-sängar och därför, påstås det, har man fått använda gaffatejp för att sätta ihop två sängar.

Nerd har inte släppt ett album på två år, men Pharrell Williams själv är alltid högaktuell. Han ska till exempel samarbeta med Lindsay Lohan och göra ett gästinhopp på den franska electroartisten Uffies debutalbum som släpps senare i vår. Pharrell, som skrivit låtar till bland andra Snoop Dogg, Justin Timberlake, Britney Spears och Gwen Stefani, är också känd för att slita hårt och seriöst. Några särskilda mat- och spritkrav under Yran är det inte tal om.

– De verkar vara här för att göra ett bra jobb helt enkelt, säger LT:s källa.

Men kanske passar bandet ändå på att besöka den kända restaurangen Mikado i Östersund. Den fingerfärdige kocken Tsukasa "Tim" Takeuchi är van att serva kändisar. Både Mel C och Jarvis Cocker i Pulp njöt av det japanska köket när de spelade på Yran, och tidigare i år dök skådespelaren George Clooney upp.

N.E.R.D, Torget, fredag 22:15