Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eva Lif: "Jag gör mitt jobb"

Försäkringskassans handläggare Eva Lif vill inte kommentera den kritik hon fått, där hon beskrivs som arrogant och kränkande:

– Jag gör mitt jobb, precis som alla andra handläggare.

LT har vid två tillfällen skildrat människor som kommit i kläm på grund av Försäkringskassans bedömning av deras arbetsförmåga. Båda gångerna har en enskild handläggare, Eva Lif, utpekats som kränkande:

– Jag gör mitt jobb, precis som alla andra handläggare, säger Eva Lif.

Eva Lif har i utlåtandet till Marie Kronqvist-Eriksson angett att beslutet grundar sig på 3 kap. 7 § i lagen om allmän försäkring. Länstidningens journalist kan inte hitta något stöd för beslutet i den lagtexten, och Eva Lif vill inte uttala sig om vad i paragrafen hon grundat beslutet på. Hon vill inte heller kommentera den kritik hon fått där hon beskrivs som arrogant, gör kränkande uttalanden och inte svarar på meddelanden:

– Jag har semester och vägrar svara på frågor. Hur har du fått tag i mitt privata telefonnummer? Allt du vill fråga om får du ta med min chef. Så, då var vi färdiga för idag.

Peter Ingvarsson, enhetschef på Försäkringskassan i Östersund, vill inte kommentera enskilda ärenden, eller enskilda handläggare:

– Generellt tas besluten av handläggaren med stöd av lagtexten. Det händer att vi inte gör samma bedömning som läkarna. Är man missnöjd med handläggaren så kan man be att få byta, så kanske det sker.

Han kan inte direkt peka på vad i angivna paragraf som stöder beslutet att negligera två läkares utlåtanden:

– Men är man missnöjd så ska man naturligtvis överklaga till Förvaltningsrätten.