Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eva Karlsson

/

Vår allra käraste momma/famma, Eva Karlsson, född Malmsten, har somnat in lugnt och stilla, med de närmaste vid sin sida.

Annons

Eva föddes på Kallasbacken i Fyrås i en barnaskara om nio barn. Fyrås är den bygd som hon blev trogen under hela sitt liv. 1943 blev Eva och Karl-Erik ett par och de fick 67 jular tillsammans. De bildade ett varmt och hjärtligt hem som vi alla i familjen alltid har varit välkomna till.

I Evas hjärta fanns det alltid plats för oss alla, barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Hennes omtanke om oss var mycket kärleksfull. Vi kunde komma till henne och ta del av hennes dagar, och hon tog sig alltid tid att sätta sig ner med oss en stund och spela spel eller bara prata. Det var viktigt för henne att barnen fick ta plats och vara med. Det fanns alltid krus till fika och alla fick vi våra favoriter som Eva gärna bakade till oss. Till och med barnbarnsbarnen pratar om gammelfarmor/mormor Eva som har hemkokt svartvinbärssaft och så goda kakor.

Eva var mycket duktig på allt handarbete, framförallt vävning och stickning. Måndagsförmiddagarna med fruarna i byn i vävstugan var i många år en tradition som hon uppskattade mycket. Eva månade även om djuren. Till våra husdjur hade hon alltid något gott och trädgårdens fåglar och ekorrar fick varje dag sin mat och till slut blev några av dem nästan tama. Hennes gröna fingrar gjorde underverk i trädgårdslandet som alltid var frodigt.

Eva var engagerad i Fyrås föreningsliv. Hon var länge aktiv i slöjdföreningen Bikupan och i byföreningen FUFF. Körsång var ett av hennes stora intressen. Hon var tidigare medlem av sångkören Sönnasjökör’n och på senare år deltog hon i PRO-kören med stor glädje.

Under somrarna tillbringade Eva och Karl-Erik sin tid i stugan vid Käringnäset. Denna udde och alla dess stugor har kommit att bli en samlingsplats för hela familjen. Där har firats både födelsedagar, midsommaraftnar och bröllop. Alla vi barnbarn och barnbarnsbarn har sprungit på stigarna och hoppat på stenarna nere vid Solbergsvattnet. Familjemiddagarna i båthuset har varit många och härliga. Bäst var det när Eva stekte nyfångad fisk från Ammerån, eller våfflor över öppen eld. Otaliga är också alla partier Alfapet som spelats tillsammans med henne.

Saknaden är stor, men vi är tacksamma för alla varma och ljusa minnen vi fått från vår älskade Eva.

… och se strax flög en ängel in igenom himlens port…

Familjen

genom barnbarnen Katarina och Jennie

Mer läsning

Annons