Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Euskefeurat kommer till Östersund

Två stopp i Östersund gör Piteåbandet Euskefeurat när de nu är ute på turné. LT pratade med basisten Dan Engman för att höra vad de kommer bjuda Östersundspubliken på.

Annons

Klämmiga låtar, humor och allvar. Det utlovar Euskefeurat den 12 och 13 november när de går upp på scenen på Storsjöteatern i Östersund.

Det är första gången de kommer spela på Storsjöteatern men inte första gången bandet besöker staden, med dryga 40 år på nacken har Euskefeurat avverkat Östersund flera gånger både sommar och vinter. Första gången minns Dan Engman väl.

– Arrangören bokade av oss då vi inte ansågs som lämpliga längre, det var 1988. Då bokade vi i egen regi aulan på Wargentinsskolan och det gick bra. Nu är det ganska länge sedan vi var i Östersund, så vi är väldigt taggade allihopa och vi trivs i stan. Det är mycket hemmakänsla och publiken är bra.

För de som inte känner till Euskefeurat så beskriver de sig som den lilla rösten mot överheten, mycket humor och jävlar anamma.

– Vi är mycket kusinerna från landet och det vill vi vara, och det är det som vår nya platta också beskriver. Vi är så långt ifrån Stureplan man kan komma, vi är det som ligger utanför tullarna. Syns man inte i media så finns man inte. Vi är som en liten proteströrelse.

Plattan Dan Engman syftar på heter "Sånger från Hotaheiti" och släpptes förra hösten.

– Centralt i showen i kommer vara den nya plattan, men givetvis blir det också en del gamla godingar. Vi måste alltid ha lite gamla favoriter med. Alltid efter varje konsert kommer någon fram och undrar varför vi inte spelade deras favoritlåt, det är svårt för alla har sina egna. Framträdanden från Ronny Eriksson blir det också, han är en fantastisk scenperson.

Vilken är din egen favoritlåt?

– Nu ställer du för svåra frågor, haha, jag vet inte. Vi har så många.