Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Europamästerskapet inleddes med parad

Under den kommande veckan ska delar av världseliten försöka bemästra några av länets häftigaste flugfiskevtten.
Men först inleddes med parad under flaggor till Badhusparken på tisdagskvällen.

Annons

Klockan fem på tisdagseftermiddagen var det nästan öde i Badhusparken när flugfiske-EM skulle invigas. Förutom speakern – förre radioprofilen Patrik Jämteborn – och hans ljudtekniker ekade det tomt runt scenen.

Men några minuter senare började ett muntert paradtåg komma synas gående längs marinan och in i Badhusparken. Det viftades med bekanta flaggor från olika delar av Europa. Finland, Polen, Italien och England är med i år.

Och så naturligtvis Norge som i vanlig ordning är väl representerat när det händer evenemang i Östersund.

Totalt är det 14 landslag (tolv herrlag och två damlag) från tolv länder som gör upp om äran.

Även om invigningen skedde i Badhusparken – med tal av färske landshövdingen Jöran Hägglund – så är själva tävlingsvattnen utspridda över länet.

Ammerån, Öravattnet och Ösjön är tre riktiga flugfiskepärlor och det är där som de tävlande ska försöka få fisk.

– Intresset för sportfiske växer varje år och vi är otroligt stolta över de fina vilda och lättillgängliga vattnen som finns i Jämtland. Att EM hamnar här är ett internationellt kvitto på hur bra flugfiske vi har, säger Kenneth Ottosson, projektledare för EM i flugfiske i ett pressmeddelande.