Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Europa kan lära av Östersund"

Utbildningsfolk från 13 länder besöker just nu Östersund. Målet är att få nya intryck och lära av varandra.
– Europa kan lära av Östersund, säger Pieterjan Bonne från Belgien.

Mid Sweden Sciene Park är just nu värd för personer som jobbar inom utbildningsväsendet i hela Europa. På programmet står besök hos Mittuniversitetet och hos olika företag. Syftet är att utbyta erfarenheter mellan varandra, men också lära sig hur skolor och företag i Östersund arbetar tillsammans.

På tisdagseftermiddagen besöktes företaget Adevotech, som jobbar med utbildningspaket för simulering av fordonstrafik.

Två personer som deltar i utbytet är Mamen Rebo från Spanien och Pieterjan Bonne från Belgien. Båda hade fått goda intryck av Östersund efter två dagar.

– Jag vill se hur kommunen samarbetar med utbildningspartners och affärspartners. Östersund är litet. Där jag kommer ifrån har vi 60 000 studenter och här är det 60 000 invånare. Det tror jag har hjälpt kommunen, företagen och utbildarna att samarbeta, säger Pieterjan Bonne, som jobbar på ett universitet i staden Gent i Belgien.

Mamen Rebo, som arbetar med vuxenutbildning i regionen Extremadura lovordar studiemiljön i Östersund.

– Det känns som att studenterna är i en väldigt avkopplande miljö där de får lära sig och skapa på bättre sätt. Det finns många nya sätt att lära ut som jag kan ta med till Spanien, säger hon.