Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-medel till Vemdalen

Destination Vemdalen Ab har beviljats 5,7 miljon kronor i EU-medel för att arbeta vidare med att utveckla Destination Vemdalen under de tre närmaste åren.

– Vi kommer nu att ha ännu bättre förutsättningar att genomföra de elva aktiviteter som prioriterats, skriver projektledaren Andreas Edholm i ett pressmeddelande.

Bland aktiviteterna som prioriteras finns bland annat att man ska ta fram en strategiplan och arbeta fram en ny skylt och designprogram. Man siktar även på marknadsföring och evenemang under lågsäsong.

Sedan tidigare har Bergs och Härjedalens kommun beviljat 1,2 miljoner kronor i medfinansiering och Länsstyrelsen 4,5. Det är sedan 18 aktieägare som inledningsvis har satsat runt 350 000 kr för att finansiera uppstarten av bolaget och de inledande aktiviteter som hittills genomförts.