Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

EU-kampanjar för att få jämtar att rösta

EU-parlamentarikern Jens Nilsson (S) valde att kampanja i en av Sveriges mest EU-kritiska kommuner.

– Det är en myt som var sann 1994 men inte längre, säger han.

Det var ett späckat schema för Europaparlamentarikern Jens Nilsson (S) som följde planen satt av Strömsunds socialdemokrater. Fredagens kampanjdag i kommunen började med besök på Attacus Jämtlandshus för att därefter fortsätta på byggspåret med stopp på SCF Betongelement i Strömsund med sina 135 anställda och som nästa år firar 50 årsjubileum.

– Det här är också en jätteviktig arbetsplats med många anställda och vi vill få folk att rösta i kommande EU-val, säger Lars Andreasson, ordförande i Strömsunds arbetarekommun, som vid besöken också delade ut broschyrer till intresserade. Försäljningschef Tommy Åström berättade om företagets pågående projekt, som det 40 våningar höga Kistatornet. Han berättade vidare att det är framför allt i just Mälardalen som de flesta byggnationer sker.

– Men vi kan få problem om inte Inlandsbanan och Green Cargo samarbetar. VI har fått oroväckande signaler. Om vi skulle behöva transportera cementen från Ånge med långtradare skulle bara det innebära en merkostnad på 1,5 miljoner kronor, säger Tommy Åström.

– Hur mycket betyder transportstödet för er? undrade Jens Nilsson.

– Det betyder allt. Utan det kan vi stänga ihop. Det är stor konkurrens från bland annat Estland och Lettland.

Jens Nilsson som suttit i två år har ambitionen att sitta ytterligare fem år till. Mycket för att han känner att han får gehör för de regionalpolitiska frågorna där han som enda representant från Norrland känner att han gör nytta men vill fortsätta att göra mer för Jämtland och Norrland.

– Jag känner mig i första hand som en socialdemokrat från Norrland där nere, säger han.

Nu är du här och kampanjar i en Sveriges mest EU-kritiska kommuner.

– Ja den myten försöker jag ändra på. Den var sann 1994. Jämtarna har en kritisk grundinställning och det är bra.

Men nu säger folk istället att eftersom vi nu är med i EU ska vi vara med och påverka besluten.