Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett ungt rockband på uppgång

/
  • Molotov Jive gör sitt bästa för att föra arvet efter 60-talets britpop och engelska indierock vidare. ”Vi går från klarhet till klarhet och har aldrig varit så bra live som nu”, säger frontmannen Anton.

Att bli vuxen kan vara litegrann som att gå sönder som människa. Om det handlar Åreaktuella Molotov Jives nya skiva.
– Den handlar om att fly och lämna hemstadens trygga vrå, säger sångaren och låtskrivaren Anton Annersand.

Annons

I konvolutet till Karlstadbandet Molotov Jives senaste och andra album ”Songs for the fallen apart” finns bland andra The Clash och Bruce Springsteen med som två viktiga referenser. Anton Annersand vill till och med gå så långt som att hävda att plattan är Molotov Jives version av The Boss ”Born to run”.

– I samband med det första skivsläppet förändrades våra liv väldigt mycket. Vi, som fortfarande bodde kvar hemma hos föräldrarna, skulle plötsligt ut på turné. Och ju större vi blev som band, desto mindre kändes Karlstad. Vi behövde ett miljöombyte helt enkelt.

Anton påpekar att flykten från småstadens tristess inte är unik på något sätt. Ändå är historien värd att berättas igen och igen. Numera bor alla medlemmar i Stockholm för att kunna satsa helhjärtat på musiken.

De tycker själva att de har blivit en aning mer världsvana än de var för två år sedan. Om första albumet ”When it’s over I’ll come back again” handlade om en lite naiv och frustrerad tonårstid så tar det andra avstamp i vuxendomen.

– Många av låtarna på debutalbumet skrev jag som 17-åring. Det är också intressant att se dem ur det perspektivet; då visste vi att vi ville en massa saker. Nu vet vi VART vi vill också.

– Jag tycker inte att vi har tappat fart eller blivit baktunga, men vi känner oss inte längre som stora barn. Vi har helt klart blivit äldre, säger den numera 22-årige Anton.

Många svenska kritiker avfärdade först Molotov Jive som ännu ett rockband från vischan med massor av attityd och stora, stökiga arrangemang á la Mando Diao och Sugarplum Fairys. Men i Europa gick det bättre. Där har bandet, efter ett 70-tal spelningar i bland annat Tyskland, Österrike och Schweiz samt en turné med brittiska Dirty Pretty Things, hittat en stor publik.

– Vi har fått jättemycket uppmärksamhet i Tyskland och släpper skivan där i maj. Fram tills dess ska vi spela på olika orter i Sverige varje helg.

Molotov Jive hoppas givetvis att det stora genombrottet ska komma även på hemmaplan. I morgon kväll gästar bandet Åre.

– Publiken kommer att få se ett ungt rockband på uppgång. Vi ska leverera massor med energi, säger Anton.

Mer läsning

Annons