Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett steg framåt för Caroline

I många år ingick Caroline Jönsson, med rötterna i Lillhärdal, i Melodifestivalens huskör bakom bland andra Carola och Charlotte Perrelli. Med nya popballaden ”Slowly, slowly” vill hon ta ytterligare ett kliv framåt som soloartist.

– Jag har hållit på med musik sedan jag var liten och alltid vetat att det är artist jag vill bli. Nu hoppas jag på ett genombrott, säger Caroline Jönsson som bara var nio år när hon scendebuterade i musikalen Annie i Helsingborg.

Trots sin tvärsäkerhet började hon ändå studera juridik och ekonomi på Lunds universitet.

– Jag försökte få ett vanligt yrke, men sedan började jag på Balettakademins musikallinje i Göteborg och sedan dess har jobbat heltid som sångerska. Jag har aldrig varit arbetslös.

Hon har körat för en rad kända artister. I tre år tillhörde hon Melodifestivalens huskör. Året då Carola vann i Sverige med ”Fångad av en stormvind” fanns hon där, liksom då Charlotte Perrelli knep segern med låten ”Hero”. Publiken har också, helt nyligen, kunnat se henne tillsammans med Lena & Orup och med Christer Sjögren på Allsång på Skansen.

Numera är Caroline Jönsson fast medlem i grupperna Sound of Sweden, Pandoras box och i trion Vocalettes. Den sistnämnda skapades av Robert Wells till Rhapsody in rock's julturné för snart tio år sedan. Samtidigt börjar hennes solokarriär komma igång på allvar. Nu är hon aktuell med nya singeln ”Slowly, slowly”, skriven av producenterna Marie och Paul Rein, som tidigare gjort låtar åt bland andra Christina Aguilera och Jessica Simpson. Låten finns på Itunes, men någon fullängdare är inte aktuell i nuläget.

– Inte just nu i alla fall. Vi släpper en låt i taget på nätet i stället. Det är moderna tider.

Hon har också börjat skriva egna låtar.

– En är klar, men det återstår att se om jag tycker att den är tillräckligt bra för att våga ta den vidare.

Caroline är född och uppvuxen i Skåne, men familjens släktgård finns kvar i Ransjö där hon har också ett eget fritidshus. I mars lämnar hon Stockholms storstadslarm för några dagars ledighet i Härjedalen.

– Tystnaden är helt fantastisk, jag laddar verkligen batterierna när jag är där.