Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ett sjukhus i länet står outnyttjat"

Öppna Backe sjukhus för dialys, hörsel - och synkontroll. Det skulle ge patienter, boende i norra delen av länet, en nära sjukvård.

Annons

Det är Göran Edman från Strömsund som skriver detta i ett medborgarförslag till landstingsstyrelsen.

Det har nu gått 50 år sedan Backe sjukhus byggdes och enligt Göran Edman är det ett hus som saknar motstycke i hållbarhet och funktion.

I huset finns ett äldreboende och en hälsocentral. Men stora delar av huset står helt outnyttjat. "Det är det dags att göra något åt, menar Göran Edman. Allt annat vore ren kapitalförstöring".

Han pekar även på att dialys är en tidskrävande behandling som tar mycket tid i anspråk, här skulle patienter slippa åka till Östersund för en sådan åtgärd.

"Detta behöver inte underminera verksamheten vid Östersunds sjukhus, endast underlätta", skriver han.

"Det vore ett lyft för bygden att i samband med ett firande av sjukhusets 50-årsjubileum kunna presentera ett vårdprogram".

Därför föreslår han att de partier som har mandat i landstinget lägger fram ärendet för beredning. Samtidigt hoppas han att detta förslag väcker gehör hos samtliga partier i landstinget för åtgärd.