Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett självklart val för alla beliebers

Premiär: 19 december 2013 Biostaden

Med: Justin Bieber, Scooter Braun med flera

Regi: Jon M Chu

Speltid: 1 timme 32 minuter

Censur: 7 år

Spoilervarning, här kommer en sammanfattning av hela "Justin Bieber's Believe": Justin Bieber är grym på att spela piano, bra på trummor, suverän på att sjunga och fantastisk på att dansa. Han älskar sina fans och hans fans älskar honom otroligt mycket.

Som man kanske förstår är "Believe" mer av en marknadsföringsfilm än en dokumentär, men som propaganda fungerar den bra. Popstjärnans förra film, "Never say never" från 2011, fick det otroligt låga snittbetyget 1,6 på filmsajten IMDB - riktigt så dålig är inte "Believe".

Filmen tar sitt avstamp i skivsläppet av albumet "Believe" sommaren 2012 och följer stjärnan under hans världsturné, som nyligen avslutades. Biobesökarna (som under premiärvisningen både skrek, skrattade och grät) får höra berättelser från dansare, producenter, regissörer och Biebers familjemedlemmar. Däremot pratar inte stjärnan själv särskilt mycket i filmen och de gånger det sker behöver han inte tampas med några svåra frågor, förutom mot slutet. Regissören Jon M Chu frågar då Bieber om han inte är rädd för att falla från sin poptron. "Nej", svarar Bieber, "jag är för smart". Det är ett intressant svar med tanke på att 19-åringen bara i år har hunnit besöka bordeller i Brasilien, klottra ned flera hotell samt överge en apa i Tyskland.

Till "Believe":s fördel kan sägas att den är snyggt filmad och smart klippt. De många scenerna från konserterna får även en skeptisk recensent att rysa till och fansens kärlek till popstjärnan, som i högsta grad är besvarad, är rörande. Så om du redan är en belieber ska du självklart se den - du kommer inte lära dig något nytt, men närbilder på Biebers ögon, leenden och överkropp utlovas i massor.

Karl Dalén/TT

karl.dalen@tt.se