Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett samlat kulturhus är omöjligt

Östersunds kommun har släppt idén om ett samlat kulturhus då det skulle innebära en förlust av Storsjöteatern och länsbiblioteket. Kommunen satsar i stället på bygge av en konsertsal.

– Vi är inte beredda att släppa Storsjöteatern som då kanske skulle bli en shoppinggalleria och det tror jag inte att någon vill se, säger Karin Thomasson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Hon upprörs över den väg som debatten kring kulturhuset har tagit.

– Det finns ju ett beslutsförslag att vi ska utreda lokalisering av en ny konsertsal och det har inte kommit fram utan man har bara plockat fram att det är nej till ett kulturhus, säger Karin Thomasson.

Enligt henne kan man dock inte säga att kommunen säger nej till ett kulturhus utan att det handlar om att kommunen inte har möjlighet att skapa ett samlat kulturhus.

– Så det finns inget nej till ett kulturhus, absolut inte utan delrapporten visar vägval och vet vi redan nu att det inte funkar med Storsjöteatern ja då är det ingen idé att sitta och gräva ner sig i det, säger Karin Thomasson.

Kommunen utreder i stället lokaliseringen av en ny konsertsal. Ett bygge som Karin Thomasson personligen och kultur- och fritidsnämnden gärna ser sker vid biblioteket.

– Och om man inte kallar det kulturhus då vet inte jag vad ett kulturhus är, säger Karin Thomasson.

Bygget av en ny konsertsal skulle kunna starta 2016 uppger Karin Thomasson men det är många som slåss om investeringspengarna.

– Det finns en diskussion om skollokaler också, säger hon.