Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett popalbum som aldrig blir tråkigt

Gaby and the guns

”Rygg mot rygg”

Bolag: National

Betyg: 4

Med många popband känns det som att inget har hänt sedan 60-talet. Det är fortfarande samma musikaliska grepp, samma melodispråk och samma enkla textuppbyggnader.

Gaby and the guns är något så sällsynt som ett band som faktiskt lyckas liva upp sitt musikaliska arv utan att egentligen göra några krystade stora gester.

Deras musik är stundtals sprallig och livlig som ett skånskspråkigt Miss Li, som i ”En på miljonen”. Men det finns även aviga och småskaliga ordleksvisor som ”Déjà Vu”.

Sångerskan Gaby Ryd har ett dramatiskt sätt att leverera sina texter som påminner om Laleh. Inte sällan blandas detta med en klassikt tonsäker och en enkel popröst, vilket håller musiken levande på ett förvånande snyggt sätt.

Gaby and the guns har gjort ett popalbum som aldrig blir tråkigt och som lyckas vara dansant, men som ändå består av elva starka låtar.