Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett parti bjöds inte in till EU-debatt i skolan

Förstagångsväljarna på stans gymnasieskolor är hårdvaluta inför EU-valet.
Men ett av partierna med två platser i EU-parlamentet bjöds inte in när Jämtlands gymnasieförbund arrangerade debatt i Sporthallen på torsdagen.

I onsdags arrangerade Östersunds gymnasieskola en EU-valsdebatt mellan företrädare för olika partier. Samtliga större partier utom Piratpartiet, Feministiskt Initiativ, Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna var representerade.

– Vi har bjudit in samtliga riksdagspartier. Sedan skickade vi en sen inbjudan idag till Piratpartiet när vi fick reda på att de fanns här i länet, säger Axel Elfingpripp, en av de arrangerande eleverna.

Under torsdagen så hölls debatt i Sporthallen för eleverna på Jämtlands gymnasieförbund, JGY. De fick lyssna på en stjärnspäckad "lineup" med politiker från samtliga riksdagspartier.

Debatten i Sporthallen leddes av revyprofilen Patrick Zackrisson och politikerna fick två minuter att ge sitt partis syn i en rad olika ämnen.

Men även här saknades Piratpartiet som med sina två EU-parlamentsplatser är större än Centern (1 plats), Kristdemokraterna (1) och Vänsterpartiet (1).

Enligt en lärare på Jämtlands gymnasieförbund så var anledningen att Piratpartiet inte bjöds in att de inte sitter i riksdagen.

– Debatten handlar inte bara om EU. Därför bjöds de inte in, säger läraren.