Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett OS skulle ge mycket

Lyssnade på Radio Jämtland där man hade någon form av telefonväkteri angående ett eventuellt svenskt OS. Man uppgav att det fanns någon beräkning som visade att kostnaden skulle bli 15-20 miljarder kronor.

Det är naturligtvis en stor summa men om man sätter in den i ett sammanhang är det faktiskt mindre än vad skatten i snitt sänkts per år sedan 2006 och då ska de 15-20 miljarderna fördelas på åtta år fram till 2022. Skattesänkningarna har vi ju överlevt utan större problem så att ett svenskt OS skulle vara något katastrofalt är inte särskilt sannolikt och dessutom ger stora evenemang icke föraktliga intäkter till statskassan.

Man kan av journalister som säkert anser sig vara seriösa kräva att man gör reflektioner av den här typen innan man drar igång en opinion, för så blir det obönhörligen, särskilt som det inte finns en ännu slutförd utredning att opponera mot.

Kjell M

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel