Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett ord: (S)kärpning!

Socialdemokraternas Thomas Bodström ville inte genomföra ett drogtest, trots att han själv har förespråkat frivilliga tester. Det var i samband med en intervju med P3 Nyheter som den tidigare justitieministern erbjöds att genomföra ett drogtest. Först blev det ja, men när den medföljande sjuksköterskan informerade vilka substanser som provet testade för, drog sig Bodström ur.

I efterhand säger S-politikern att det kändes integritetskränkande att behöva kissa under överinseende av en kontrollant. Kränkande eller inte, snabbt fortplantas nyheten att ”Thomas Bodström smiter från drogtest” och då har vi inte ens nämnt hur snacket går ute i bloggosfären ...

Vad som var tänkt som ett kuriöst inslag i ungdomsradions val-bevakning kom i stället att stjäla uppmärksamhet och flytta fokus från det verkligt väsentliga, nämligen det ödesval som snart stundar.

Tyvärr är inte detta första gången vi tvingas konstatera att Socialdemokraterna kommer fel ut i debatten. Butler i tunnelbanan, frågetecknen kring utformningen av kilometerskatten och skatten på ”förmögna” – med en ifrågasatt partiledare och total borgerlig medial dominans är utrymmet för sjabbel och oklarheter minimalt.

Mona Sahlin tillhör inte den privilegierade skara politiker som bara kan borsta bort motgången från axlarna och gå vidare – bakslagen kletar fast.

Sedan de uppslitande diskussionerna hösten 2008 om formerna för ett rödgrönt samarbete har Socialdemokraterna tappat närmare 15 procent av väljarstödet. Partiet befinner sig i dags-läget flera procentenheter under katastrofvalet 2006. Ordet man söker är: skärpning!

Fyra veckor innan valet borde debatten handla om varför gamla och arbetslösa ska betala högerns skattesänkningar eller hur sjukskrivna blir friskare av att tvingas gå på socialbidrag. Inte varför Thomas Bodström inte pissar i en kopp.