Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ett mycket stor seger"

Tala om vändning.
– Fotbollen är inte rättvis, sa en glad, men också sansad ÖFK-supporter sedan hans lag vänt 1–2 till 3–2 på tre röda minuter.

Inhopparen Moon smällde in 2–2 efter en Landskronamiss innan Modou Barrow drog plösen över skånelaget när han på Connor Ripleys exakta utspark kontrade in 3–2.

Då hade Landskrona strax innan bränt två jättelägen.

Först var Andrew Stadler (något av matchens lirare) och Paul Torres ytterst nära att göra 3–1. Sedan bjöd samma Torres lagkompisen Amethyst Ralani på ett guldläge, men Ralani vräkte bollen över ÖFK:s ribba.

Minuten efteråt slog Moon snyggt till direkt med vänstern när en Landskronaback av misstag stötte fram bollen i läge.

Det gav ÖFK nytt syre och publiken nytt hopp. Ändå hade nog ingen kunnat ana vad som skulle bädda för nästa mål.

Målvakten Conor Ripley tog hand om bollen och såg Modou Barrow stack på djupet. Hans snabba och flacka utspark var perfekt och satte Barrow i ett friläge.

Enis Ahmetovic lyckades inte fånga in ÖFK:aren, som sprang sig fri och satte bollen mellan benen på Amr Kaddoura.

– 2–2-målet var för enkelt och 2–3 är ganska horribelt. Det får inte gå till så på den här nivån, klagade Jörgen Pettersson, som dessförinnan hade fått se Andrew Stadler kontra in 1–0 och Paul Torres sätta 2–1 efter matchens snyggaste anfall.

Landskronatränaren var tilltryckt och mycket besviken. Hans lag hade fram till 64:e minuten svarat för en utmärkt bortamatch med en tät defensiv och vassa kontringar.

– I andra halvlek ändrade vi en del. Vi blev mer aggressivt och började röra oss mer.

ÖFK fick aldrig i gång något passningsspel av värde och hela den första halvleken var tempofattig, händelselös och riktigt dålig.

– Landskrona var svårspelat. De jobbade enligt 4–5–1 och vi fick aldrig i gång något tempo. De gjorde det väldigt bra. De förtjänade mer, men så här fantastisk kan fotbollen vara ibland, menade Graham Potter.

Jörgen Pettersson slog ut med armarna när hans lag missade chans på chans.

Vad är du mest missnöjd med; att ni missde så många soklara chanser eller ert försvarsspelet vid Östersunds två sista mål?

– ... vi är inte nöjda med att missa åtminstone fem rejäla lägen. Men fotbollen handlar om att göra mål och undvika att släppa in dem. Vi ska inte gräva ned oss för det här. Det är en svår bortamatch och vi visade att vår formkurva är spikrak uppåt.

Graham Potter pekade på hur märklig fotbollen kan vara.

– Vi har spelat mycket bättre tidigare i vissa matcher och förlorat. Det här var ett mycket bra gensvar när vi förlorade Emir Smajic (skada).

Hur tung är segern?

– Mycket tung. Klubben har genomlidit en mycket svår situation med alla skador. Efter 0–3 mot Syrianska var det tufft, men det här var ett fantastiskt svar från spelarna.