Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett leende minne

Under delar av december och januari blev det en resa till Thailand under sammanlagt 33 dagar tillsammans med vännerna Benkt Svensson och Lennart Svensson.

Varmt så det förslog och många nya upplevelser i en annan värld blev resultatet av vistelsen.

För undertecknads del var det första gången i landet och nu kan man förstå att detta är ett turistparadis för bland annat oss svenskar. Platsen för boendet var Khao Lak i sydvästra delen av landet, strax norr ön Phuket.

Det blev många mils vandringar totalt utmed fina, långgrunda sandstränder. Helt nära fanns den otroliga regnskogen inåt land som breder ut sig över berg och kullar, med tropisk grönska, orkidéer och fågelkvitter. Men det gäller också att se upp. Ibland kan man möta både vattenbufflar, varaner och andra djur, inte alldeles ofarliga. Det är verkligen en annan värld att vistas här.

Utflykter blev det naturligtvis. Staden Phang Nga och dess storslagna arkipelag där vågor och vindar eroderat kalkstensklipporna så att många av öarna liknar högsmala skulpturer med grottor nere vid foten och tropisk grönska uppe på toppen. En oslagbar naturupplevelse. Särskild känd är den pelarliknande ö som kallas James Bond Island. Som namnet anger har här delar av en av Bondfilmerna inspelats med några dramatiska scener i filmen The Man with The Golden Gun.

Avslutningsvis etsade sig thailändarnas vänlighet i minnet och dessutom alltid med ett leende. Det thailändska folket är verkligen ett leende folk. Hit vill man gärna återvända.

Rolf G. Swedbergh