Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett jobb för dig?

Är du en begåvad och morgonpigg sångerska? Då kan detta vara jobbet för dig. Jobbet begränsar sig till en dag om året men ger i gengäld dåligt betalt.

Jobbet förutsätter en skridande gångstil och att vitt en färg personen gärna klär sig i. Det är en fördel om man någon gång i livet jobbat med flamskyddsmedel då jobbet innebär en viss brandrisk.
Kvinnliga sökanden har i de flesta fall företräde men även män kan i vissa fall vara aktuell. Detat beror en främst på hur traditionell arbetsgivaren är. Många i branschen föredrar dock kvinnor i rollen även om det inte finns någon vetenskaplig forskning som visar på att kvinnor skulle vara bättre lämpade för jobbet än män.

För att bli extra populär i jobbet är det en stor fördel att vara en duktig bagare och då främst i att framställa saftiga lussekatter och knapriga pepparkakor.
Att vara en duktig sångerska eller sångare är inte alltid det viktigaste. Vissa arbetsgivare föredrar ett vackert yttre och så kan andra i luciatåget stå för sången. Så se det inte som ett hinder om rösten inte håller, våga istället utmana traditionerna!

Arbetstiderna är koncentrerade till den 13 december, ofta från tidig morgon. Men lite otur kan arbetspasset pågå under hela dagen men å andra sidan så arbetar man endast denna enda dag.
Övriga delar av året krävs att man har en annan sysselsättning och att man utöver den övar på att sjunga, vårda sitt hår och öva på den så klassikt skridande gången.