Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett bra album – trots allt

"Reflektor"

(Merge/Universal)

Bästa låt: "Afterlife"

"Do you like rock'n'roll music? Because I don't know if I do" sjunger Win Butler i "Normal person" på Arcade Fires fjärde album "Reflektor". Han har ju gjort sig känd för sin bångstyriga inställning men i det här fallet undrar man om det i själva verket handlar om ironi.

"Reflektor" är nämligen årets mest rockrecensent-korrekta album. Precis som The Clash gjorde på sitt fjärde album väljer Arcade Fire att experimentera med disco och funk, förmodligen en effekt av det omdömeslösa beslutet att jobba med producenten James Murphy, och infall av den typen är ju av tradition sådant som får kritiker att gå i spinn.

Och visst, 1980 var det nyskapande men i dag är dylika ljudbilder snarare rockhistoriskt konservativa.

Lyckligtvis har Arcade Fire fortfarande låtarna - lyssna bara på "We exist" och "Afterlife". När kompositionerna går i lås finns det knappt något nutida band som slår dem på fingrarna och den styrkan gör "Reflektor" till ett väldigt bra album. Trots allt.