Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett blått mellanår – ingen bluesfestival i år

Det blir ingen bluesfestival i Östersund i år. Efter tre dåliga år på Folkets hus jobbar arrangörerna på ett nytt, än så länge hemligt, koncept.

– Det jag kan säga är att vi jobbar stenhårt med att få ner festivalen i centrum igen, säger festivalgeneralen Tommy Höijd.

Publiken gillade aldrig när Östersunds bluesfestival lämnade pubarna i stadens centrum och flyttade upp till Folkets hus.

– Det är ett tydligt budskap som vi nu väljer att lyssna till, säger Tommy Höijd och tillägger att de hade hoppats bli klar med det nya konceptet i augusti men att tiden inte räckte till. Därför blir det alltså ett blått mellanår. Men bluesälskarna behöver inte hänga läpp särskilt länge. Datumet då festivalen väcks till liv igen är redan satt till 28-29 oktober 2011.

Efter fjolårets festival fick ni problem med ekonomin. Hur är det nu?

– Vi var illa ute, men det där har vi rett ut nu. Våra leverantörer har ställt upp och räddat bolaget eftersom alla bedömer att det finns ett så stort intresse för festivalen i Östersund.

Vad menas med helhetskoncept, blir det fler aktörer?

– Ja, bluesfestivalen som arrangör kan inte ensam ta den stora risken. Det måste finnas andra som också är beredda att ta risker. Vi är med som en av spelarna.