Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett bländande samspel i Sunne kyrka

(Sunne kyrka)

Annons

Redan under tidiga barndomsår spelade de tillsammans, men sedan tog deras musikaliska karriärer lite olika vägar. Syskonparet Monica Dominique och Palle Danielsson har båda nått stora musikaliska framgångar och berömmelse och nu spelar de på nytt tillsammans.

På fredagskvällen framträdde de i en intim och mycket uppskattad konsert i Jazz i Jemtlands arrangemang i Sunne kyrka med en repertoar huvudsakligen hämtad från den nyligen utgivna skivan Togetherness, där visa, jazz och klassiskt blandas i finstämt, lyhört duospel.

Hon en pianist med både klassiskt och jazz på repertoaren, kompositör och skådespelerska med huvudsakligen svensk karriär, han en internationellt uppburen kontrabasist, som spelat med de allra främsta av jazzmusikens storheter.

De är båda improvisationens mästare, fjäderlätt, fantasifullt matchande varandra, antingen det gäller en tolkning av Claude Debussys Claire de lune eller Cole Porters Begin the Beguine, en vacker ballad av Michel Legrand eller en svängig blues av Toots Thielemans. Det är helt enkelt ett bländande samspel som demonstreras.

Det är finstämt som i inledande Angel Eyes, det är ljuvligt vackert som i Monicas egen Tillägnan, det är svängigt som i extranumret Cheek to Cheek. Och däremellan har såväl PB som Povel Ramel hedrats med utsökta tolkningar av ett par av sina kompositioner.

För den som vill höra mer av detta förnämliga duomusicerande rekommenderas skivan Togetherness.