Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ett barnbarn på släktresa

Ett barnbarn till Elisabeth Molander från Kövra som utvandrade till Minnesota, gör nu en släktresa i Europa.

Två systrar Molander från Kövra utvandrade till Minnesota. Lovisa i slutet av 1880-talet och Elisabeth 1894. Lovisa med familj bosatte sig först i Superior, men flyttade sedan till Elk River, där de byggde upp en farm.

Elisabeth bosatte sig också i Superior till glädje och hjälp för Lovisa, men efter några år gifte Elisabeth sig med svensken Anders Andersson och flyttade till Duluth som ligger vid Lake Superior i norra Minnesota. Där drev familjen en affär i många år.

I sommar har Sandra Hall från St. Paul, Minneapolis i Minnesota gjort en släktresa i Europa för att bland annat träffa sin mormor Elisabeths släkt i Jämtland. För tjugotvå år sedan var hon här för första gången. När vi nu gjorde en rundtur i Östersund och på Frösön upptäckte hon att mycket hade förändrats men det var lika vackert.

Innan Sandra kom till Sverige hade hon träffat några kusiner på Lofoten och efter Jämtlandsbesöket skulle hon flyga till Prag, där några andra släktingar bor.

Ida Molander-Johansson

Seved Johansson