Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Esther vann åldersklassen 11-16

Att det står GOD JUL på ett julkort är ju inget ovanligt. Men att det är så snyggt utfört som på Esther Wennerbergs vinnarbild, det är desto ovanligare!

Juryn var helt överens om att Esther skulle ha första pris i äldsta tävlingsklassen.

Hur hon bar sig åt? Tejp är hemligheten.

– Först tejpade vi runt korten för att få till en ram, berättar Esther som går i femman på Odenslundsskolan och som gjorde sitt kort på en bildlektion.

– Jag gjorde min ram lite vågig. Sen kom jag på att jag kunde ta små tejpbitar och göra bokstäver av. Och så målade jag kring bokstäverna med lite olika färger.

Sen tog Esther bort all tejp och fyllde i ramen runt kortet med svart medan bokstäverna fick vara vita. Färdigt!

I skolan gillar Esther mest bild, slöjd, musik och matte. På fritiden tränar hon dans och jiujutsu. Hon tycker om att bada, gå på tivoli och åka utomlands.

Och så hundar.

– Men vi har ingen hund här hemma, för både pappa och mamma är allergiska, säger Esther.

En lillebror har hon däremot, han heter Algot och är nio år. Och så har hon två bonussyskon i Stockholm som heter Agnes och David.

Esther ser fram emot prisutdelningen i julkortstävlingen, som äger rum på Jamtli lördagen den 30 november. Då får samtliga 30 vinnare ta emot sina priser vid en högtidlig ceremoni i hörsalen. Sen bjuds det på fika i kaféet och till sist avslutas det hela med rundvandring i någon av utställningarna och en skapande aktivitet i verkstaden tillsammans med Jamtlis konstpedagog.

– Det ska bli kul, säger Esther som hoppas kunna ta med sig hela sin familj till utdelningen.