Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ester Tronsson

Annons

Ester Tronsson, Frösön, har avlidit i en ålder av 85 år.

Hon föddes i Skärkdalen, västra Härjedalen och började tidigt att arbeta som piga på olika gårdar i trakten. I början av 1940-talet kom hon till de fyra föräldralösa bröderna Tronsson i Messlingen. Ester gifte sig tidigt med John, den äldste av bröderna. De fick tre barn och bodde kvar på och brukade gården tillsammans med Johns yngre bröder fram till mitten av 1960-talet.

1969 flyttade hon till Östersund och började arbeta på KF:s strumpbyxfabrik. När maken efter ett år också fick arbete i Östersund flyttade även han dit men de tillbringade alltid semestrar och andra ledigheter på gården i Messlingen.

1990 blev Ester änka och har sedan dess bott på Frösön nära två av de äldsta barnen.

Som pensionär upptogs mycket tid till handarbete, blomskötsel och en kär katt.

Trots svår sjukdom kunde hon med möda vistas i Messlingen tillsammans med barnen och deras familjer under den senaste påsken, men när hon kom hem orkade kroppen bara en och en halv vecka till.

Ester Tronsson sörjs närmast av barnen Kjell, Ann-Marie och Johnny med familjer.