Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ester Häggström

/

Min lilla mamma, Ester Häggström, född Esbjörnsson, somnade stilla in en ålder av 87 år.

Annons

Hon föddes på gården Hinners i Hallom och var yngst av tre syskon. Hennes stora sorg i livet var när hennes pappa dog när hon var i tolvårsåldern. Mamma fick tidigt börja jobba hemma på gården och på somrarna var hon butös i Hallåsen. Hon arbetade också som piga i Östersund.

Hon tyckte mycket om att gå i fjällen och plocka mylta. Trav och travhästar samt luftgevärsskytte hörde också till hennes intressen som ung.

Så småningom åkte hon till Stockholm för att utbilda sig till hårfrisörska. År 1945 tog hon examen på Svenska hårfrisörakademien och jobbade efter det på en frisersalong i Stockholm några år innan hon flyttade hem och öppnade damfrisering i Hinners.

1950 träffade hon sin stora kärlek Elis som hon gifte sig med och de fick en dotter. År 1962 byggde de ett eget hus i Hallom, där mamma hade sin damfrisering. Många är de kunder som fått höra ”nu ske ma ha lite kaffe å duppe”, hon tyckte mycket om att baka kakor.

Mamma fortsatte med sin damfrisering ända tills hon var i 80-årsåldern. Att åka på bingo var ett av hennes stora nöjen och ett annat intresse var att odla blommor till sin trädgård. En stor glädje var hennes två barnbarn som hon hade mycket roligt tillsammans med.

Sista året tillbringade hon på Dalsätra där hon fick bra omvårdnad.

Mer läsning

Annons