Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Esping – en bra start på det nya travåret

Under torsdagslunchen är det årspremiär på Östersundstravet och vi väljer att gå ut hårt och spika direkt i V4-öppningen.

Björn Karlssons Esping hade fyra raka segrar och var klar favorit senast, men Björn Karlsson var på förhand tveksam till om han skulle hålla sig lugn i premiären bakom bilen och mycket riktigt galopperade han bort mycket mark, men hingsten visade ändå toppform via en avslutning  med sting i! Denna gång är det voltstart igen och vi tror att ekipaget upptar en ny segerrad.

Flera startsnabba i den första lunchdubbeln! Penny Of Man visade fin form senast och kan vara rätt drag, men loppet känns jämnt och vi garderar.

I V4-3 bör Husankongen duga fint, men var inte som bäst senast och banan är som oftast svårbedömd den här tiden på året.

Ivers och Lome Flickan står 20 meter före den förre och kan hålla undan. I trioloppet leder nog Jomar Blekkan länge med Prayer Ås, men räcker verkligen formen till för att hålla undan?

Analyser: 

V4-1: Segervane Esping blev för hetsig bakom bilen senast och galopperade bort mycket mark inledningsvis, men reparerade storstilat och spurtade riktigt vasst som trea. Voltstart denna gång vilket talar för felfri avgång och sitter formen fortsatt där får de övriga det svårt. Spik! K.A.Vat är med där framme varje gång och kommer favoriten bort kan Leif Svenssons häst visa sig vara starkast. Tandsmärta har ett bra utgångsläge, har fin fart och återkommer efter uppehåll. I vilket slag?

V4-2: Lassabo Palema kan öppna rätt bra och serveras säkerligen en fin resa med Ulf Ohlsson från innerspåret. Ett av flera segerbud! Playoff fick det serverat senast och tackade med en finfin insats och vann till ett högt odds. Kan tänkas igen! Penny Of Man vann från positionen utvändigt om ledaren. Han är liksom Delicious Avista riktigt snabb iväg och de båda räknas tidigt. Little Max har gått bra i Östersund tidigare och är intressant efter uppehåll från ett bra utgångsläge. 

V4-3: Ivers är snabb iväg och över den korta distansen tror vi att Arne Petter Fossen försöker leda hela vägen. Hon ledde länge på Bollnäs och motståndet ser mera beskedligt ut här. Husankongen hade en framgångsrik säsong ifjol med hela 17 pallplatser på 22 starter. Står nu 20 meter sämre till mot den förra, men räknas ändå. Lyckelds Eldrigo galopperade senast bakom bilen och hamnade sist, gick bra sedan och slogs i segerstriden då han galopperade på nytt. John Rigel är snabb och med ett smyglopp kan han duga. Lome Flickan fastnade för länge senast och gick bra in i mål. Starkast till slut?

V4-4: Prayer Ås fick hårt tryck i ledningen senast och höll farten ok som fyra. Åtta fjolårssegrar skapar respekt och från ledningen kan Blekkan leda hela vägen. Lönshults Birgitta är mycket mera formstark än vad raden antyder och hon har ett intressant smygläge. Avgör med lucka från ryggen på ledaren? Leo On Line var riktigt stark inom rikstoton senast och var nära B.B.S.Mandarino i mål. Kräver klaff men duger med rätt resa. 

Klaringen: Esping (V4-1) har stor fart för klassen och håller sig Björn Karlssons häst sig i skinnet tror vi att han är bäst och spikar!

Draget: ome Flickan (V4-3) visade fin form senast, vann på topptid för Örjan Kihlström över kort distans i somras och mycket talar för att Ulf Ohlssons sto är tuffast till slut här.. 

Mörka molnet: Solsnärta (V4-1) är formstark och vann som skräll senast efter en fin resa. Möter ett mycket tuffare motstånd denna gång och får svårt att vinna här.

Dimman: Jämna hästar möts i V4-2. Flera är snabba iväg och det kan bli en rejäl öppning, vilket öppnar upp för dem som smyger med där bakom. Varför inte Fargo?