Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ersson hade tänkt sluta – nu leder han Ope

Leif Ersson hade lämnat Häggenås och tänkte ta det lugnt i år. Då hörde Ope av sig och någon vecka senare hade Ersson fallit för locktonerna.
Nu är han mer inspirerad än någonsin för att försöka lotsa hemvävda Ope kvar i division 1.

En specialstudie av den 55-årige före detta Kallbon under en träning visar vilken typ av tränare han är.

Han är i ständig rörelse, sätter ut koner till höger och vänster, småsnackar med hjälptränaren Tomas Andersson, ropar ut order, peppar och instruerar. Det syns lång väg hur vilken vilja han har.

I Leif Ersson har Ope helt klart fått en energimänniska, men även en vinnarskalle av rang.

Han är en klart annorlunda tränare och person än John-Rune Wikén, som så tragiskt avled i höstas. Hur ser han på det?

– Det är inget jag tänker på. Ingen kan ersätta John-Rune så. Jag är den jag är. Men hittills tycker jag att det fungerat jättebra med tjejerna. Dessutom kände jag en del spelare innan jag kom och det gjorde det lättare.

Du är känd som en temperamentsfull vinnartyp – är det rätt beskrivning?

– Ja, men jag är lugnare nu. Det är inget att snacka om. Samtidigt vill jag verkligen pusha på och få tjejerna att ta ut det mesta de har när vi tränar och spelar.

Hur känns det efter cirka två månader i Ope?

– Toppen! Division 1 är verkligen inspirerande. Tjejerna har också visat en otrolig inställning. De ger verkligen allt när de är på träning. Dessutom har vi många spelare vilket gör att konkurrensen blir bättre.

Till skillnad mot ÖDFF och K/D väljer Ope att en hemvävd satsning. Förutom Felicia Tengdahl, som är från Halland och som studerar i Östersund, är det bara jämtländska tjejer i laget.

– Vi ska försöka klara oss med de spelare vi har, säger Leif Ersson.

Det kan bli marigt. Ope har ett väldigt ungt lag och dessutom en tränare som aldrig varit på division 1-nivå.

– Vi får en tuff start med Tierp och K/D direkt, men vi ska göra allt vi kan för att fixa det.

Apropå ÖDFF. Sex av nyförvärven kommer faktiskt från konkurrentklubben. Sextetten Ida Högberg, Tove Modin-Brissler, Åse Perman, Anna Jonsson, Sandra Nilsson och Lisa Landin lär spela en huvudroll för att Ope ska kunna klara sig kvar.

Leif Ersson lyfter även fram fyra andra spelare.

– Helena Jakobsson från Häggenås kan bli en sensation. Hon är en rapp vänsterspringare.

– Direkt när jag kom såg jag att vi har tre jättetalanger födda 1997, Elin Jonasson, Emma Larsson och Emma Backman. De är offensiva spelare och krigar alla om en startplats. De är kanske lite lätta, men de ger verkligen 110 procent och jobbar alltid hårt.

Hur ska ni vinna matcherna?

– Svår fråga... jag tror att vi kommer att bli ett bra lag när alla är på plats. Just nu saknar vi Anna Jonsson och Maria Bäckman (kom hem på skärtorsdagen efter en lång utlandsresa) samt Fanny Haeggblom. Sammanhållningen är väldigt bra och vi har en bra mix av unga och lite äldre.

Vilka som ska göra målen för Ope?

– Lisa (Landin), Sandra Nilsson, Felicia Tengdahl och Elin Jonasson, svarar Leif Ersson blixtsnabbt.