Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ersboda-spelare väntar på förslag från ÖFK

Behöver ni nya spelare, ÖFK? Här är två som väntar på anbud:
– Vi ser gärna ett kontraktsförslag från Östersund, säger Ersbodas Erik Lundström och Adam Chennoufi till zport.se.

Annons
Erik Lundström, som gjorde nio mål för Ersboda i norrettan den här säsongen, har redan kontaktats av ÖFK vid två tillfällen.
– Det stämmer. Men första gången de ringde skulle jag precis flyga till Brasilien och Argentina. Och andra gången satt jag upptagen på jobbet, säger 20-åringen.
– Sedan har jag faktiskt inte hört något. Men Östersund får gärna återkomma, jag skulle vilja höra vad de har att erbjuda.
Släpande forwarden Erik Lundström provspelade med allsvenska Trelleborg under höstsäsongen, dock utan att bli erbjuden något kontrakt. Det beskedet lämnade Tom Prahl personligen för ett tag sedan.
– Ja, han ringde och berättade att de gjort klart med Joakim Sjöhage, bland annat. Det var stiligt gjort, tycker jag. Helhetsintrycket var ändå att jag hade haft något att tillföra på sikt, bara jag fått chansen att stanna lite längre.
Hur lockande känns division 1, just mot bakgrund av det?
– Självklart vill man spela så högt upp som möjligt, men ettan är intressant nog, både som serie och skyltfönster. Det viktigaste är att man hittar en klubb som kan ge en så bra förutsättningar som möjligt.
– Här i Ersboda har jag haft möjlighet att kombinera ett halvtidsjobb med fotbollen, bara det har varit väldigt värdefullt. Men ska jag ändå flytta spelar det inte så stor roll var staden är belägen, säger Erik som jobbar som telefonförsäljare.
ÖFK gjorde ingen vidare reklam för sig när ni mötte dem i serien, (1–2 och 1–4). Hur ser du på laget?
– Vad jag förstår hade de otur med skador när vi möttes i våras och nu på hösten gjorde vi nog vår bästa match för året just mot ÖFK, så det var lite som det var. Men spontant känns det jättekul att Daryl Smylie lyckats så bra i allsvenskan, säger Erik Lundström.
I Ersboda hittar vi också målfarlige yttermittfältaren Adam Chennoufi, som provspelat både för Hammarby och Jönköping Södra under säsongen. ÖFK har förklarat sitt intresse även för honom.
– Jag väntar fortfarande på ett kontraktsförslag från dem. De skulle skicka ett sådant för ett tag sedan, men jag har inte sett något ännu, säger Chennoufi, även han 20 år.
Har du kontakt med några andra klubbar tills vidare?
– Ja, Umeå FC, Skellefteå och Valsta Syrianska. Skulle jag få likvärdiga kontrakt därifrån känns UFC mest intressant. De blev ju trots allt femma i serien.
– Men jag har inga begränsningar, skulle det dyka upp ett bra kontrakt kan jag tänka mig att flytta från Umeå.
Vad är viktigast i kontraktsväg?
– Jag ser gärna ett längre kontrakt som går att bryta om någon klubb högre upp i seriesystemet skulle visa intresse. Men det är också viktigt med boende och jobb, säger Adam Chennoufi.

Mer läsning

Annons