Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ersätt den slitna idrottshallen med en ny"

Gamla idrottshallen vid Svenstaviks skola är i riktigt dåligt skick. Idrottsläraren Thomas Alme har en lösning på problemet.

– Det bästa vore att bygga en fullstor hall. Vilket uppsving det vore för Svenstavik, säger han.

Svenstaviks skola har två idrottshallar – båda byggda på 1960-talet. Den äldsta av dem är i stort behov av att upprustas. Golvet sviktar på vissa ställen, ett trasigt fönster ersattes med en träskiva och i en vägg finns ett hål där en elkontakt går. Det är bara några av defekterna på hallen. Thomas Alme, som har arbetat på skolan i tio år, ser helst att en helt ny hall byggs.

– En fullstor allaktivitetshall är vad man ska ha när man är centralort. Jag tycker inte att de ska renovera den här. De pengarna bör man hellre lägga på annat. En hall med de här måtten finns redan, och den är mycket fräschare.

När schemat för det nyss påbörjade läsåret skulle läggas fick ansvariga på skolan veta att den äldre hallen skulle stängas, men alldeles innan skolstart var det nya besked - hallen får användas.

– Jag är glad att vi kan lägga schemat så att alla barn får plats. Det hade blivit väldigt trångt med bara en hall. Jag gör det bästa jag kan med det jag har, men det får aldrig bli farligt för barnen. Eftersom vi får använda den får jag lita på att den är säker, säger Thomas Alme.

På onsdagens sammanträde i kommunstyrelsen tas frågan om sporthallen upp. Moderaten Elisa Ryder Wikén har skrivit en motion där hon vill att Bergs kommun förordar en rivning av gymnastiksalen, att en arbetsgrupp tillsätts som tittar på var en ny hall kan ligga, hur den ska utformas och hur den ska finansieras - samt att finansieringen ska ha högsta prioritet i budgetarbetet inför 2014.

Kommunchefen Ralf Westlund har fått i uppdrag att bereda och yttra sig i ärendet. Han har kommit fram till att den gamla idrottshallen håller för ett läsår till.

– Jag har fått i uppdrag att skapa en grupp som ska arbeta med frågan. Det finns lite olika alternativ, renovera eller bygga nytt. Ett bra exempel är hur de har arbetat i Oviken med "Mötesplats Oviken". Gruppen får titta på lite olika alternativ och sedan fatta beslut under våren.