Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erling Zakrisson

Gottfrid Erling Zakrisson har avlidit i en ålder av 76 år.

Annons

Han var född och uppväxt i Vemhån. Efter folkskolan började han som skogsarbetare tillsammans med sin far hemma i Vemhån. 1956 började han att köra virke med egen bil, en sysselsättning som han hade under hela sitt yrkesverksamma liv.

1957 gifte sig Erling med Siri, och de hade tillsammans sonen Eive. Familjen flyttade 1969 till Åsarna där de fick många vänner, ändå var det alltid Vemhån som var riktigt hemma under alla år. Makarna byggde i mitten på 60-talet ett fritidshus vid Vålkojan där de har tillbringat många glädjefulla dagar genom åren. Stugan i Gråberget var varje påsk utgångspunkten för skoterturer och härliga dagar på fjället.

Erling och Siri flyttade 1996 tillbaka till Vemhån och fädernegården för att finnas nära sonen med familj. Barnbarnen Andreas och Linda var hans stora glädje och många är de timmar som han tillbringat tillsammans med dem. Förutom familjen så var det älgjakt och hundar som var hans stora intresse. Idrott utövade han inte i någon större utsträckning själv, men följde allt han kunde från tv- soffan.

Erling sörjs närmast av makan Siri, sonen Eive med familj, brodern Ivan med familj samt av släkt och många vänner.

Mer läsning

Annons