Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erkänn Palestina

Konflikten i Gaza beror på att Israel sedan 2007 blockerar området, hindrar införsel av nödvändiga förnödenheter, stoppar reparation av vatten- och avloppssystem, stänger av elen när det passar, saboterar återuppbyggnaden av skolor och bostadshus som förstörts av israeliska bombningar, och hindrar sjuka att få den vård de behöver.

Israel förnekar Palestinas rätt att existera, ockuperar palestinskt land, bygger olagliga bosättningar, murar och stängsel och kontrollerar och inskränker vanliga människors liv med hjälp av soldater och checkpoints. Medan 134 stater, bland annat Island, i dag erkänt ett självständigt Palestina, står USA och EU fortfarande bakom de israeliska försöken att eliminera Palestina från kartan. Inför valet måste frågan upp på dagordningen.

Kräv av ditt parti, din politiker, att aktivt arbeta för ett svenskt erkännande av Palestina och en bojkott av Israel tills man går med på att Palestina får sin frihet! Kräv att blockaden av Gaza omedelbart upphör!

Erkänn Palestina – Bojkotta Israel!

Stoppa blockaden av Gaza!

Gunnar Olofsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel