Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eriksson tog avsked med en femteplats i SM

Helgens SM-final i Älvsbyn blev avskedet från snöskotersporten för Johan Eriksson.

– 20 år får räcka. Motivationen är slut, säger Team Wallesföraren.

När Johan Eriskson rullade in med bilen i Östersund vid 13-tiden på söndagen visste han att det var över. En av Sveriges bästa och längsta karriärer inom snöskotercross hade gåt i mål.

– Visst kommer det att bli ett tomrum, men något som jag inte kommer att sakna är alla resor och allt skruvande.

Femteplaceringen i Pro Stock blev den sista gången som Härjedalsprofilen fanns med i resultatlistorna. Målet var förstås att avsluta med ännu en SM-medalj, men en skadad fot satte stopp .

– Foten började smärta redan i det första finalheatet (av tre). Sedan blev det sämre och sämre.

Eriksson var ändå så bra som femma i finalheat 1. Därefter blev det en nionde och en sjätteplats.

– Det kändes så där. Inte kul att köra när man har en trasig fot. Nu ska den få läka ihop.
Blott 15-årige norrmannen Elias Ishoel, Opdal, vann Pro Open. Jättetalangen vann de två första finalerna och var tvåa i den tredje.

– Han var grym. Jag hade nog inte kunnat ta honom ens om jag varit hel.

En norrman som vinner SM!?
– Ja, eftersom det var ett öppet mästerskap gick det bra. Men jag har vunnit norska mästerskapen också.

Bakom Eriksson gjorde Åsarnas Emil Sundvisson sin bästa insats för året. Raden 4–3–4 räckte till en total fjärdeplats, på samma poäng som trean.

Östersundaren Pontus Engström hade slagläge för medalj, men en sprängd variatorrem i sista (!) kurvan, i sista heatet, betydde att han slutade åtta.

Hur ser det ut bakom dig; finns det några nya löften i länet?
– Förhoppningsvis ploppar det fram några nya förare. Marcus Ogemar och Markus Johansson är bra och Sebastian Drotz (Härjedalen) vann Sverigecupguld för U16.
Drotz, ja. Han vann sin klass efter två raka finalsegrar och visade återigen att han är en av Nordens absolut bästa förare i klassen.

Bakom honom visade två andra länsförare att det finns god återväxt. Anton Bodin, Team Walles, var tvåa medan Åsarnas Anton Karlsson tog fjärdeplatsen.

Starka länsinsatser noteras även i den trimmade Pro Open-klassen. Nils Kjellström, Team Walles, tog brons efter en femte och en andraplats. Marcus Johansson,

Östersund, var sexa och Johan Dahlgren, Team Walles, sjua.

Lofsdalens John Stenberg hade något bra på gång, men en sprängd variatorrem i båda (!) de första heaten förstörde dagen.

Tävlingens suverän, årets VM-guldmedaljör Adam Renheim, Lima, försvarade sitt SM-guld från i fjol. Han vann båda finalerna.

Bästa länsdam var Ronja Revelj, Team Walles, på en sjätteplats. Hemmaföraren Elina Öhman tog SM-guldet; en storstilad prestation eftersom hon hade konkurrens av Marica Renheim, nyss hemkommen från USA efter en fantastisk säsong.

Fotnot: Östersundaren Marcus Ogemar Hellgren kom aldrig till start på grund av en blindtarmsoperation.