Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson sköt fullt i luftgevärspremiären

/

Elisabeth Eriksson, Kyrkås, imponerade stort när hon sköt fullt på luftgevärspremiären i Östersund.

Annons
Ett 30–tal skyttar hade samlats i Gövikenhallen för att den efterlängtade premiären på luftgevär. De ville bevisa att hösten träning hade gett råg i ryggen för att skjuta de poänger man vill ha efter den hårda försäsongsträningen.
Elisabeth Eriksson visade att fjolårsformen sitter i. I den stora och hårda L 13-klassen var hon ensam om att skjuta full pott, 400 poäng. Både Oscar Wagenius, Fältjägarna och Fanny Marcusson, Kyrås, försökte att ge Elisabeth en match, men båda var fyra respektive nio poäng efter.
Den stora överraskningen var annars Elin Marcusson, Kyrkås, som överlägset vann yngsta klassen L9. Hon sköt mästerliga 398 poäng – det näst bästa resultatet i hela tävlingen bland de sittande skyttarna. Anna Mårtensson, Kyrås, som klivit upp till L1, segrade på 389 poäng. Hon var fem poäng före sin klubbkompis Andreas Borg.
Bland de stående skyttarna var det tunnsått med deltagare. Olle Bertilsson, Fältjägarna, vann L 15 på 341 poäng, medan Elin Rubertsson, Mörsil, i L17 var mera på hugget med sina 360 poäng. Vi som följt Elin tror att hon får sitt stora genombrott denna säsong. Hon har kapacitet en bit över 370 poäng.
Elitskytten och landslagsaktuella Johanna Eriksson, Hogdal, gjorde väl ingen av sina större skjutningar man vann hur lätt som helst på 382 poäng.

Mer läsning

Annons