Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eriksson poängbäst i nya laget

Marcus Eriksson skulle ta ett mer defensivt ansvar som center. Då lossnade målskyttet istället.
– Det känns verkligen jättebra, säger den förre ÖHC-forwarden om nystarten i Linden Hockey.

Annons
20-åringen beskriver flytten från Östersund till Eskilstuna som en nytändning, även som människa. Jobbsituationen är bara ett exempel, då "Mackan" och sju andra Linden-spelare erbjudits jobb på ett H&M-lager utanför stan.
– Hela gänget bor dessutom på samma gård i Skiftinge. Det känns ungefär som på hockeyskolan förr tiden, där alla gör allting tillsammans och har roligt ihop. Jag trivs verkligen jättebra här, säger han.
Och den som tvivlar kan ju titta i matchprotokollen.
Marcus Eriksson toppar den interna poängligan med sju mål och sex assist, trots ett uttalat defensivt ansvar.
– Det var i alla fall tanken när jag matchades in som center istället för ytterforward. Men går det bra trillar poängen in, allra helst när man får så mycket speltid som jag fått av Mattias Karlin.
Karlin har fyra elitseriesäsonger i Modo på meritlistan. Hur är han som coach?
– Det märks att han har varit med mycket själv. Han är duktig på att lära ut små detaljer i spelet, allt ifrån hur man checkar på ett effektivt sätt till tekningsvarianter och rena målskytteövningar.
Om du jämför kvaliteten på division 1C med division 1B?
– Vår serie (C) är jämnare, men innehåller också fler riktiga toppspelare. Du kan ta Borlänge till exempel där Stefan Sterner spelar ihop med Jens Nielsen (152 mål i elitserien) och Örjan Lindmark (15 säsonger i elitserien).
Marcus Erikssons Linden saknar inte heller stjärnor. Världens bästa damspelare, kanadensiskan Hayley Wickenheiser, är center i andrafemman.
– Jag har bara gott att säga om henne. Hayley har en oerhört proffsig attityd, kommer ofta till träningen före alla andra och kör extra. Hon har spelat över min och många andra spelares förväntan så här långt.

Mer läsning

Annons