Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik Thorsson

Erik "Kecke" Thorsson, Östersund, har gått ur tiden i en ålder av nästan 85 år.

Han föddes 1929 som yngste son till Helge och Ida Thorsson och växte upp på Frösön tillsammans med den äldre brodern Gösta. Barndomen och ungdomsåren fylldes av mycket skidåkning och fotbollsspelande, men även fiske och dans. Kecke var en flitig dansör på Runeborg och Tennishallen och favoritdansen framför alla var tango. Fiske- och dansintresset var något som höll i sig hela livet och även långt efter pensioneringen var han en flitig besökare på dansställen runt om i Jämtland och under somrarna en ivrig nätfiskare och uttrare. 1965 gifte han sig med Margit från Torvalla. Paret gick senare skilda vägar men fick dessförinnan barnen Leif och Mona.

Kecke, som var en sällsynt händig person, fick som ung anställning som montör och mekaniker vid Rahms verkstäder i Östersund, men övergick efter tiotalet år till tjänst som förrådsman vid F 4 på Frösön, ett jobb han innehade fram till pensioneringen 1989.

Under det tidiga nittiotalet förlorade Kecke inom kort tid både sin far och bror och vårdade sedan med hjälp av hemtjänsten sin mor fram till hennes frånfälle 1998. Först därefter kunde han riktigt njuta sitt otium som pensionär och var mycket aktiv från bittida till sent – ofta med kompisen och före detta arbetskamraten Bosse. För oss barn var det i princip omöjligt att få tag i honom på telefon förrän efter klockan 22.

Han tyckte om att göra utflykter även med oss barn och gillade att äta lunch på olika mathak i Östersund och på Frösön. Engagemanget i ångaren Thomées framtid märktes tydligt på att han följde med i allt som skrevs kring det i lokalpressen. Det var aldrig heller långt till skratt i Keckes sällskap och han var en flitig hobbyimitatör – bland andra Sven Jerring och Gunnar Sträng.

Under de sista åren drabbades Kecke av sjukdom och kunde inte längre vara lika aktiv som förr, men kunde med gott stöd av hemtjänsten Ljungen bo hemma ända till våren 2013 då han flyttade till Häradsgården i Lit och senare till äldreboendet Trossgränd på Körfältet där han trivdes bra och kände sig trygg.

Barnen