Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erik får studiotid med Avicii

Erik Hagström aka Dj Hammerdahl har vunnit en träff med Avicii. Nu har han chansen att få spela in en singel med en av världens största housestjärnor.

Under sommaren har energidrycken Burn och klubbarrangören Club Moments drivit Burn Dj Tour. Evenemanget, som både är en dj-tävling och ett klubbkoncept, har i år fått Visby, Karlstad och Stockholm att dansa. Inför varje housefest har publiken kunnat förbereda sig genom att lyssna på mixar och rösta på sin favorit-dj på Burns Facebooksida. Två dj:s från varje stad har sedan gått vidare till onlinefinalen, där en finalist har korats.

Erik Hagström, även känd som Dj Hammerdahl, är en av tre finalister som i oktober får åka ner till Stockholm för att träffa Avicci i hans musikstudio.

– Det känns skitkul att få se hur Tim Bergling jobbar och tänker när han lägger upp sina produktioner. Han är en stor talang när det kommer till att hitta slingor och melodier. En av oss finalister kommer att få chansen att släppa en låt med honom i samarbete med Burn, säger Erik Hagström, som är bosatt i Åre men ursprungligen kommer från Hammerdal.

– Jag började spela för ungefär fem år sedan. I början var det en ren hobbyverksamhet, jag kom över ett begagnat dj-set och stod hemma i Hammerdal och nötte. Sedan började jobben dyka upp.

Numera delar Erik Hagström sin tid mellan två säsongsliv. Under vintern står han bakom dj-båset på bland annat nattklubbarna Bygget och Dippan i Åre och på sommaren är det Gutekällaren och Kallbadhuset i Visby som gäller.

Det var i slutet av augusti som han vann deltävlingen som ägde rum på Tofta strand i Visby.

– Som dj tänker man kanske automatiskt ofta "full fart framåt", men jag kände av stämningen och tog det lite lugnare. Det är viktigt att inte bara komma in på ett ställe med ett färdigt set, man måste anpassa sig, säger Erik Hagström.

Avicii, eller Tim Bergling som han egentligen heter, gick rakt in på den svenska albumlistans förstaplats när han för en dryg vecka sedan gav ut sin debutskiva "True". Housestjärnan slår också Sverigerekord på Spotify. På en vecka har musiktjänstens svenska användare spelat "True" sex miljoner gånger - det är mer än vad något album tidigare har nått upp till under den första veckan efter release.

Och det är inte bara hitsen "Wake me up" och "You make me" som folk vill höra. Samtliga låtar på skivan har tagit sig in på Spotifys topplista över de hundra mest spelade låtarna i Sverige.

"True" är inte en houseskiva, i stället blandas elektronisk dansmusik med rock, bluegrass, country och pop.

– Jag älskar att hitta inspiration på oväntade ställen och blanda det med vad jag tidigare gjort. Och när jag började experimentera med genrer så lät det inte forcerat. Kanske beror det på att jag lyssnade på alla de här olika sorternas musik när jag växte upp och att det är musik jag älskar, säger Avicii själv i en intervju med Time.