Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericssons nordiska båt trea

Annons


Ericsson 4 vann den första etappen av Ocean race och på måndagsmorgonen gick systerbåten, Ericsson 3, i mål som trea i etappmålet Kapstaden.

Ericsson 3, med en helnordisk besättning, skar mållinjen 22 timmar efter segraren. Amerikanska Puma blev tvåa.

"Det här är en stor dag i livet. Efter allt hårt arbete under mer än tre veckor till havs med det här fantastiska teamet är det skönt att segla in som trea. Det är en riktigt bra födelsedagspresent", sade skepparen Anders Lewander, 45 år på söndagen, i ett pressmeddelande.

De elva i besättningen ombord på Ericsson 3 har haft en omväxlande resa ner från spanska Alicante. Glädje och sorg, framgång och bakslag har avlöst varandra. Vid några tillfällen har det nordiska gänget varit i ledningen, för att bara några dagar senare ligga i botten av fältet. Därför är tredjeplatsen i det åtta båtar starka fältet en framgång, speciellt med tanken på att det bara är vaktkaptenerna Magnus Olsson och Richard Mason som deltagit i Volvo Ocean Race tidigare.

"Det finns alltid en chans att komma tillbaka. Det gäller att aldrig ge upp. Glöm det som varit och se framåt. Den här tredjeplatsen är en seger för vårt gäng. Jag uppskattar verkligen att bli trea den här gången", säger Magnus Olsson som gör sitt sjätte Volvo Ocean Race.

Efter några dagars vila inleds förberedelserna för nästa etapp, som startar i Kapstaden den 15 november och går till den indiska hamnstaden Kochi.

Mer läsning

Annons