Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ericsson först till Indien

Annons


Framgångarna fortsätter för de svenska Ocean race-båtarna.

På söndagsmorgonen seglade Ericsson 4 först in i hamn i indiska Kochi.

-Alla är väldigt glada. Det var en väldigt tuff etapp, säger skepparen Torben Grael.

Efter att ha varit först i mål även på den första etappen, till sydafrikanska Kapstaden, har Grael och hans besättning nu skaffat sig ett gynnsamt läge inför fortsättningen. De har skrapat ihop 26 av 28 möjliga poäng och leder överlägset. Men Torben Grael tonar ändå ned alla förväntningar inför fortsättningen:

-Det är bara början av tävlingen ännu. Det är några svåra etapper framför oss nu. Många oväntade saker kan hända men det är bra att vara i det läge som vi är nu, säger Grael.

Etappen från Kapstaden till Kochi gick betydligt snabbare än väntat. Enligt schemat förväntades båtarna i mål först på onsdag men de behövde bara fjorton dagar för att ta sig från Sydafrika till Indien. Nu är det ett par veckors vila innan nästa etapp drar igång på lucia då de ska segla vidare mot Singapore. Och vad Grael än säger har hans besättning redan nu skaffat sig ett jätteläge för att vinna hela tävlingen. De senaste fem upplagorna av världskappseglingen har vunnits av båten som vunnit den första etappen.

Mer läsning

Annons