Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erica och Stina tvåa i Järvsö

Debuten kunde inte ha varit så mycket bättre för Fältjägarnas nysatsande damlag i skid-O. Rutinerade Erica Johansson visade redan landslagsform med en tredjeplats på den krävande långdistansen och en andraplats i stafetten tillsammans med nya lagkamraten Stina Grenholm

Annons

– Vi hängde med överraskande bra, tyckte både Erica och Stina, som inte räknar med att vara i toppform förrän i mars, då SM avgörs.

Till dess får man också med Marie Ohlsson (Lund) i laget och då lär vinnarna i Järvsös stafett, Alfta-Ösa, få vika ner sig. Nu skilde det tolv sekunder sedan Stina gjort en vådlig vurpa och åkt i mål blodig om kinden.

Det blev en jobbig helg med inte mindre än fem lopp på tre dagar, i en terräng som är bland det värsta som går att leta upp i skid-O. Upp och ner för Gluggberget i Harsa gång på gång löd receptet från banläggarna, bland dem jämtländske Torgny Pettersson.

Tävlingarna ingående i Svenska skid-O-cupen och med totalt nära 300 deltagare, inleddes på fredagskvällen med två-åkar-stafett i elljus.

Lördag morgon var det dags för kortdistans och därpå en sprint med jaktstart varpå helgen avslutades med ett riktigt kraftprov för damerna, 13 km långdistans med en höjdskillnad på inte mindre än 440 meter.

Där visade Erica Johansson sin styrka genom att vara snabbast av alla på andra slingan efter kartbytet, snabbare till och med än Sverigeettan Johanna Edin, Kovland. Men någon VM-satsning blir det inte.

– Nej, vi siktar enbart på SM, säger Erica, och får medhåll av Stina, VM-segrare för sex år sedan och som nu fått tillbaka lusten att åka fort. Det kan ge utslag redan i nästa Cup i Nyby om två veckor, då i betydligt lättare terräng.

Mer läsning

Annons