Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Erica masserade in 10 000 kronor

I höstas berättade LT om Erica Carlsson, vars projektarbete var att samla in pengar till Cancerfonden, till hennes mors minne.

Målet var 5 000 kronor. Men resultatet blev det dubbla.

Cancern har blivit påtaglig för Erica Carlsson, som går sista året på samhällsvetenskapliga programmet på Hjalmar Strömerskolan.

– Min mamma gick bort i lungcancer 2006. Men även min pappa har haft cancer, berättar hon.

Fler i släkten har också drabbats, och lyckats klara sig. Och med den bakgrunden kändes valet av projektarbete naturligt. Hon skulle samla in pengar så det kan bedrivas mer forskning.

– Det här känns som ett tack till cancerforskningen. Jag vill att fler ska kunna överleva cancer och därför behövs det mer pengar till forskning.

Eftersom hon länge varit intresserad av massage, och hon gick en kort utbildning i avslappningsmassage förra året, så blev detta sättet att samla in pengarna.

Hon började ta emot bokningar redan i höstas och hade som mål att hinna med 50 massagetillfällen, vilket skulle ge 5 000 kronor. Företaget Helskön i Hammerdal ställde upp och lånade ut lokaler en gång i veckan gratis.

Och när projektarbetet nu nått målet blev verkligheten blev det dubbla.

– Jag har utfört precis 100 stycken och det har gett totalt 10 840 kronor som jag har satt in på Cancerfondens konto, berättar hon.

Hon har valt att låta pengarna gå till cancerforskning generellt, det vill säga inte riktat åt någon särskild cancerform.

– De jag känner som har drabbats har drabbats av så olika sorters cancer, så jag vill att pengarna ska användas där det behövs.

Trots att projektarbetet nu är slut, så kommer inte Erica inte sluta massera.

– I höst ska jag gå en fyra månader lång utbildning på Gran Canaria så att jag blir massageterapeut. Sen tänker jag jobba med det en tid, kanske på kryssningsbåtar. Och sedan tänker jag plugga vidare till lågstadielärare.

Att jobba med barn är också något som ligger Erica varmt om hjärtat, men det är också en påverkan från hennes mamma som var med och startade förskolan Småfattran i Fyrås.