Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Eric Jonsson

Eric Jonsson, Sundsvall, har avlidit i en ålder av 86 år. Han föddes och växte upp i Övsjö, Kälarne, tillsammans med fem bröder och en syster.

Tidigt intresserade han sig för sång och musik och kunde spela flera instrument. Som 18- åring gick han på Bibelskola i Örebro och blev predikant på ett flertal platser i landet, bland annat Forsmo, Tjällmo, Arvika, Örnsköldsvik och Jättendal.

1950 gifte han sig med Ragna Ahl, Mellanfjärden. De arbetade tillsammans som predikantpar i Graninge och Näsåker. 1955 flyttade de till Mellanfjärden och Eric arbetade en tid på burken i Kvarnmon, Jättendal. De fick tillsammans två barn. 1963 bosatte de sig i Sundsvall där han arbetade som fastighetsskötare och på Kronofogdemyndigheten som expeditionsvakt.

Som lekmannapredikant och sångare har han delat med sig av sin tro och glatt människor på många platser. Hans humoristiska sinne, finurlighet, uppfinnarförmåga och vilja att hjälpa till kännetecknade hans liv. Eric var aktiv medlem i Hagakyrkan och bibelspridarorganisationen Gideoniterna så länge han hade krafter till det.

Eric sörjs närmast av hustrun Ragna, barnen Ruth-Len och Bertil med familjer, två bröder, svägerskor samt övrig släkt och vänner. Många ljusa minnen har vi kvar i våra sinnen.

Familjen genom

Ruth-Len Johansson