Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Enormt intresse för Storsjö strand - trots priset

Priset verkar inte vara ett hinder när lyxlägenheterna vid Storsjö strand nu är ute till försäljning. Hittills har över 500 personer anmält sitt intresse.

Storsjö strands 51 lägenheter som är ute till försäljning sedan 1 juni varierar mycket i pris, där den dyraste lägenheten kostar 5 miljoner 250 000 kronor. Den ligger på våning fem i en huskropp som består av sex våningar och är 115 kvadratmeter med en hyra på 4 922 kronor. Den billigaste lägenheten kostar 795 000 kronor och är på 36 kvadratmeter. Priset verkar inte vara ett hinder när lyxlägenheterna vid Storsjö strand nu är ute till försäljning. Hittills har över 500 anmält sitt intresse.

Vilka är intresserade?

– Det är blandat och går inte att generalisera egentligen men det är främst folk i övre medelåldern som visat intresse, säger Svante Andreasson, projektansvarig på Storsjömäklarna.

När blir det inflyttning?

– Om detaljplanen är klar blir det inflyttning 2016, andra kvartalet, det vill säga efter mars månad.

 Om detaljplanen inte blir klar inte är klar, hur blir det då?

– Om den inte vinner laga kraft hösten 2014 kan det bli så att Östersunds invånare får vänta lite längre. Med tanke på hur många Östersundare som visat intresse för denna nya stadsdel så vore det tråkigt om detta fina projekt blev försenat.

Är ni förvånade över det stora intresset?

– Det stora intresset är förväntat med tanke på Storsjö strands fantastiska läge. Redan på 80-talen började kommunen arbetet med att utveckla Storsjö Strand till en ny stadsdel och nu blir det äntligen av.