Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enkel trippelseger för Bergsåkers Robert Bergh

/
  • Robert Bergh lotsade Mac Kindley till seger i V5:s första avdeldning på Östersundstravet i går kväll.  FOTO: Thomas Jarnehill

Hovslagslagare och amatörtränare Harald Sandström har haft riktigt fina framgångar på sistone och då Östersundstravet körde under fredagen firade han med en ny seger.

Annons
Med Slättbergsfaks fick han en bra start men hamnade tidigt utvändigt om den ledande Soli Turi med Thomas Lundgren. På den sista långsidan tryckte Harald till lite varpå ledaren svarade med galopp och resten blev en ren uppvisning av den 8-årige Järvsöfaks-avkomman.
- Jag har fått köra så fina hästar på sistone. Med Slättbergsfaks har strulat med honom hela sommaren, men han var otroligt fin i dag. Jag är inte överraskad för att han var mycket bra i jobb i veckan. Jag satt bara och åkte till slut och det fanns gott om krafter kvar, sade en lyrisk Harald Sandström, som verkligen gläder sig med att han får köra så många fina hästar.
Bergsåkers framgångsrike tränare Robert Bergh hade en fin afton. Han inledde med att vinna lätt i V5-öppningen med den snygge fransmannens Mac Kindley. Frågan innan loppet var om 8-åringens form skulle vara god nog att runda alla och slå sig förbi formkortet Judy’s Gill med Stefan Edin. Den förra hittade täten och fick bestämma i ett lugnt tempo, medan favoriten var placerad i fjärde ytter, men Mac Kindley kunde ändå speeda till en lätt seger efter en visslande avslutning.
Robert tog hem V5-3 med den amatörtränade 4-åringen Chicks For Free. Luckan uppenbarade sig i slutkurvan och avslutningen smakade mera för Mikael Sundbergs nykomling. I det sista loppet slog sig Another Step till en klar seger och fixade en trippel till Robert.
- Mac Kindley har känts fin i träningen hela tiden så jag förstod att formen var bra, men ville köra försiktigt med honom i första starten på tre månader. Det är en klasshäst det. Chicks For Free var en trevlig bekantskap. Det största problemet var att hitta ut från innerspåret, men så fort luckan kom förstod jag att vi skulle vinna. Another Step har jag haft i träning, var verkligen i toppform och avgjorde lätt, sade Robert Bergh.
I STC-loppet för 3-åriga ston vann den stora streckfavoriten Showstopper lätt för Bo Eklöf, trots att ekipaget fick ett gå utvändigt utan rygg en stor del av loppet. Vi spikade honom så analytikern fick in den favoritbetonade V5-raden som delade ut 629 kronor för fem rätt till 161 rätta system.
I övrigt noteras att…
…Danneros Dream Flyer tog hem en favoritseger i montéloppet för Lena Fritz.
 …Spigel tog sig första årsseger för Lars Lindberg i V5-4. Molins klassige fux har haft ett tungt år, men det kanske lossnar på allvar nu.
 …att Bergsåkerskuskar som vanligt dominerar på Östersundstravet. Denna gång satt de i sulkyn bakom sju av åtta vinnande hästarna!

Mer läsning

Annons